Triplewize heeft jarenlang ervaring met het (mede-)organiseren van evenementen en projecten op kleine en grote schaal, zowel in opdracht als in eigen beheer. Rechts op deze pagina staat een overzicht en korte omschrijving van enkele van de evenementen waar Triplewize op enigerlei wijze aan heeft bijgedragen.

De expertise van Triplewize komt vooral tot uiting in het bereiken van jongeren, ongeacht de boodschap of de instantie. Triplewize is de schakel tussen doelstelling en doelgroep. U kunt in alle stadia van de organisatie besluiten om een beroep te doen op Triplewize, vanaf de eerste brainstormsessie tot en met de laatste evaluatie. Ook voor deelorganisatie of het leveren van artiesten en geluidsapparatuur bent u bij ons aan het goede adres.

U kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvend gesprek of advies over uw event.

 

Hieronder ziet u enkele voorbeelden (op alfabetische volgorde) van evenementen die Triplewize in eigen beheer of in opdracht (mede-) georganiseerd heeft. Meer informatie vindt u natuurlijk ook in het portfolio.

 

Da Traviata (hiphop opera)

Da Traviata
Een bewerking in beeld en geluid van de opera “La Traviata” van Guiseppe Verdi; bedacht en opgezet door Triplewize; uitgevoerd door rappers, zangeressen, muzikanten, producers, breakdancers, deejays en veejays. De éénmalige uitvoering van dit project kwam tot stand tijdens het Enschede Muziek Festival in september 2003 in Poppodium Atak te Enschede.

 

Jannink Museum – Enschede

Jannink Museum
Eén van de eerste opdrachten van Triplewize betrof het organiseren van opening van de expositie “50 jaar jongerenculturen in Nederland” in september 2001 in het Jannink Museum te Enschede: een zondag vol rappers, deejays en breakdancers uit de regio tussen de textielmachines.

 

Kunstbende Overijssel

Kunstbende
Jaarlijks, sinds 2005, is Triplewize verantwoordelijk voor het leveren van hosts en deejays (dance en hiphop) voor de Overijsselse finale van de Kunstbende. Tevens verzorgen wij in nauwe samenwerking met Fragma Entertainment alle geluidsapparatuur voor 2 zalen en de entreelounge.

 

Oogst van Overijssel

In opdracht van Kunst & Cultuur Overijssel heeft Triplewize in 2001 de allereerste editie van de categorie hiphop van de Oogst van Overijssel georganiseerd in Poppodium Atak te Enschede. Legendarische winnaars die deze categorie gelijk op de kaart hebben gezet: Opgezwolle. Ook in 2004 (winnaar: Fata Morgana), 2005 (Next Item) en 2006 (Miscellaneous) was Triplewize verantwoordelijk voor de organisatie van de hiphop Oogst.

 

Podium Twente – Enschede

Tim & Turrie @ Podium Twente
Voor Podium Twente (Schouwburg, Grote Kerk en Muziekcentrum) heeft Triplewize in september 2005 een deel van de opening van het seizoen 2005-2006 georganiseerd, bedoeld om meer jongeren naar de voorstellingen in Podium Twente te trekken. Live on stage: Terilekst, Tim, Next Item en NL b-boy kampioenen One of a Kind.

 

Soul Sonic hiphop sessies

theProov @ Soul Sonic
Tussen juni 2000 en september 2006, elke laatste vrijdag van de maand, een gratis toegankelijke hiphop party in Enschede met subsidie van de Gemeente, mede bedacht en ook georganiseerd door Triplewize. Ruim 6 jaar lang afwisselende en succesvole party’s, waar alle grote namen uit de Nederlandse hiphopscéne (oa. The Proov, Brainpower, Opgezwolle, Pete Philly, Raymzter, Postmen, Typhoon en Extince) het podium hebben gedeeld met regionale talenten.

 

Tricks & Tracks – Enschede

Tricks & Tracks 2004
Van 2001 tot 2005 heeft Triplewize jaarlijks op Koninginnedag een groot openlucht (non-profit) festival met muziek, dans, sport en kunst georganiseerd in het centrum van Enschede, gesubsidieerd door het UITbureau. Het evenement is zo breed mogelijk opgezet met een podium voor rappers en deejays, een skateboardpark, graffiti walls, een b-boy area en food & drink stands.

 

Urban Poetry Battle 2007

Triplewize is door de Overijsselse Bibliotheek Dienst aangesteld voor de praktische organisatie van de Urban Poetry Battle, een rap contest voor middelbare scholieren in Overijssel. In totaal zijn op verschillende scholen bijna 15 kick-off shows gegeven en is meer dan 50 uur rapworkshops verzorgd, daarnaast is in elke regio een finale georganiseerd (in totaal 5). De wedstrijd is ten slotte eind april op succesvolle wijze afgesloten met de grande finale in Hedon (Zwolle).