Triplewize: missie en visie

Triplewize is opgericht als antwoord op de vraag vanuit de markt naar een professionele en betrouwbare partner voor hiphop entertainment.

Niet de commerciële, gewelddadige variant die het lijkt te zijn, maar de ware lifestyle op basis van muziek (rap & deejay), dans (breakdance) en kunst (graffiti), die wereldwijd miljoenen creatieve jongeren een  uitlaatklep voor de maatschappelijke en persoonlijke problemen biedt.

Deze uitgangspunten hebben wij vertaald naar diverse educatieve projecten waarbij jongeren op een positieve manier met hiphop in aanraking komen. Breakdance en rappen zijn bijzondere onderwerpen om jongeren te leren naar elkaar te kijken en luisteren en respect voor elkaar te hebben, terwijl iedereen zijn / haar eigen identiteit behoudt.

Het vervolg op deze educatieve projecten zijn muziekevenementen waar de talenten de kans krijgen zich te ontwikkelen. Hierbij worden ook gevestigde namen uit de landelijke hiphop scène ingezet als coach.

Omdat de vraag vanuit de markt altijd veranderd, is in de loop der jaren ook het educatieve assortiment projecten uitgebreid. Door middel van nieuwe onderwerpen als djembé, kleuterdans en salsa kunnen we nog meer jongeren kennis laten maken met de positieve spirit die zowel bij Triplewize als bij hiphop hoort.

Triplewize: vanaf het begin

1996: Remo Nijenhuis en Collin Vaneker organiseren hun 1e hiphop party in Podium Atak te Enschede, live on stage o.a. Cousin Steve.

1998: Adam Pieters en Collin Vaneker verzorgen voor het eerst rap & deejay workshops in het kader van het Jongkunstfestival in Enschede.

1999: Phillip Grob en Collin Vaneker ontmoeten elkaar bij hun opleiding Small Business & Retail Management aan de Hogeschool Enschede.

Soul Sonic
2000: In september wordt de eerste editie van Soul Sonic georganiseerd in Atak te Enschede met live on stage Brainpower & TLM en Pier & Sandman.

Opgezwolle
2001: De Soul Sonic crew organiseert de eerste editie van de Oogst van Overijssel, categorie hiphop, in Atak Enschede. Winnaar: Opgezwolle

Kamer van Koophandel
2001: In augustus de inschrijving bij de Kamer van Koophandel als vof Triplewize Entertainment, opgericht door Phillip Grob & Collin Vaneker.

Jannink Museum
2001: In september de eerste officiële opdracht: Het organiseren van de opening van de expositie "50 jaar jongerenculturen in Nederland" in het Jannink Museum te Enschede.

theProov @ De Kikker
2002: Soul Sonic verhuist van Atak naar Café de Kikker in Enschede.

2003: Triplewize ontwikkelt de hiphopera Da Traviata in het kader van het Enschede Muziek Festival.

Klopdokter @ De Geus
2004: Soul Sonic verhuist van De Kikker naar De Geus, ook in Enschede.

Tim & Terilekst @ Podium Twente
2005: Triplewize organiseert de opening van het culturele seizoen 2005-2006 voor Podium Twente.

Next Item @ POPNL
2006: Next Item wint in januari de Sp!ts POPNL Award tijdens het Noorderslag festival in Groningen.

2006: Phillip Grob stopt in juni vanwege persoonlijke redenen met Triplewize, Collin gaat alleen door.

2007: Triplewize organiseert de  Urban Poetry Battle in opdracht van de Overijselse Bibliotheek Dienst.